Duurzame eiwitoplossingen

Food for Impact weet wat er speelt in de duurzame eiwitketen. We kennen de koplopers, stakeholders, initiatieven, kansen en gevoeligheden.
In Nederland en daarbuiten. Zo helpen we de sector:

Delen van best- én worst-practices

Lezingen, masterclasses
inspiratiesessies.

Delen van best- én worst-practices

Nieuwe eiwitproducten, concepten campagnes, platforms, business modellen. In Nederland en daarbuiten. Sommigen succesvol, anderen niet. Wat leren we hiervan? Wie zijn  de koplopers? Waar liggen kansen? Wat zijn valkuilen?

Krachtenbundeling voor impact

Profiteer van een groeiende sector
In Nederland en daarbuiten
.

Krachtenbundeling

Samen gaan we voor impact. Voorbeeld is Het Platform Nieuwe Eiwitproducten, kortweg Het Planeet. Wereldwijd een unieke branchevereniging. Food for Impact geeft de sector kritische massa, een stem en maakt haar zichtbaar.

Spin in duurzaam eiwit-web

Projectleiding, netwerkbijeenkomsten, gastcolleges en workshops.

Spin in het duurzame eiwit-web

Food for Impact overziet duurzaam eiwit-land. We zijn een vraagbaak voor overheden, ondernemers en non-profitorganisaties.

Eiwittransitie

Sinds 2011 verbruiken we in Nederland minder vlees. Ook de frequentie van vlees bij de warme maaltijd neemt af. Kleine beetjes, maar een revolutionaire trendbreuk. Steeds duidelijker zien we de impact van een meer duurzame eiwitconsumptie. Voor mens, dier en milieu. Wat we de eiwittransitie noemen is in feite een eiwitherstel. Terug naar het eiwit-consumptiepatroon van 100  jaar geleden. Toen haalden we 70% van ons eiwit uit plantaardige bronnen en 30% uit dierlijke.

Nederland trotse koploper

Overheden erkennen de ecologische impact en stimuleren bedrijven nieuwe eiwitbronnen te exploreren en innovatieve technieken te bedenken. Ondernemers zien de sociale en commerciële impact en bedenken duurzame eiwitconcepten. Nederland is dan wel de trotse koploper op het gebied van duurzame eiwitinnovaties, de impact kan en moet groter. De protein puzzle is complex en telt vele stukjes.

De grootste uitdagingen:

  • vertalen van concepten, ideeën en beleid naar tastbare en goed verkrijgbare producten
  • gedragsveranderingen bij consumenten
  • belemmerende wetgeving voor gebruik van nieuwe eiwitbronnen en producten

Food for Impact gaat met haar kennis en netwerk deze uitdagingen aan en leverde al een aantoonbare positieve bijdrage aan de sector.

beeter-vezels